Laatst is Titia op cursus coccygodynie geweest. Dat is de medische naam voor ‘pijn aan het stuitje’. Er zijn verschillende redenen waarom je last kunt hebben van je stuitje. Dan is het belangrijk dat je therapeut je goed onderzoekt, zodat je de juiste behandeling krijgt. Want in veel gevallen kun je pijnklachten aan je stuit (die zich ook kunnen uiten in je rug, bekkenbodem of heupen) goed verhelpen!

Titia heeft geleerd welke technieken ze in kan zetten om het stuitje goed te onderzoeken en eventueel te corrigeren. Maar dan ben je er nog niet: het is belangrijk dat je als patiënt zelf ook oefeningen doet om te zorgen dat het stuitje niet opnieuw gaat irriteren. Ook daarbij kan zij je goed begeleiden.

Dus heb je stuitklachten? Of klachten op een andere plek maar ben je ooit op je stuitje gevallen? Maak dan een afspraak bij Titia. Ze zal samen met u een plan opstellen om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. Titia werkt op dinsdag en donderdag in Monster en op woensdag in Naaldwijk.