Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten tijdens de behandeling, en wat wij van u verwachten. Als uw vraag hierdoor niet beantwoord wordt, bel of mail ons dan gerust!

Aanmelden of verwijzen

U kunt met een verwijzing van de huisarts of specialist bij Cesar Westland terecht. Maar ook als u geen verwijzing heeft, mag u zich bij ons aanmelden. In beide gevallen neemt u via de gegevens op de pagina Contact contact met ons op om een eerste afspraak te plannen.

Heeft u een specifieke klacht waar u hulp voor wilt krijgen? Kijk dan bij Onze behandelingen of bij Wie zijn wij om uit te zoeken bij welke therapeut u zich het beste kunt aanmelden voor een eerste afspraak. Als u een andere klacht heeft of niet kunt vinden bij welke therapeut u moet zijn, maak dan gebruik van ons algemene e-mailadres en telefoonnummer.

Uw huisarts en medisch specialist kunnen naar Cesar Westland verwijzen via Zorgdomein. Als u digitaal verwezen bent via Zorgdomein, hoeft u geen papieren verwijzing mee te nemen.

Cesar Westland steunt Team Westland in de strijd tegen kanker! Daarom doneren wij voor iedere aanmelding bij onze oefentherapiepraktijk €1 aan dit goede doel.

Uw eerste behandeling

Neem op de afgesproken datum en tijd plaats in de wachtruimte, de therapeut haalt u daar vanzelf op.

De eerste afspraak begint met een administratieve intake. De therapeut neemt samen met u uw algemene gegevens door. Daarna volgt een kennismaking waarin u uw klachten en uw beweeggewoontes toelicht.

Nadat u uw klachten heeft verteld, bekijkt de therapeut uw houding. Ook onderzoekt de therapeut uw klachten. De therapeut kan u vragen bepaalde bewegingen te maken of een bepaalde houding aan te nemen. Dit onderzoek vindt in principe plaats in ondergoed.

Op basis van alle informatie die de therapeut tijdens deze eerste behandeling heeft verzameld, wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken. Het vormt de basis van uw therapie.

Neem naar uw eerste behandeling altijd het volgende mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een verzekeringsbewijs, zoals een verzekeringspasje
  • Een verwijsbrief van de arts, wanneer u deze heeft
  • Een badlaken waar u op kunt liggen

Zorgverzekering

Oefentherapie wordt in bepaalde gevallen vergoed door uw zorgverzekering. De oefentherapeut kan uw verzekering niet bekijken. Daarom is het handig als u zelf van tevoren opzoekt in uw polisvoorwaarden of oefentherapie voor u wordt vergoed, en zo ja, voor hoeveel behandelingen.

Tarieven 2021

Wanneer uw zorgverzekering uw behandelingen niet vergoedt, hanteren wij de volgende tarieven:

Oefentherapie in de praktijk € 35,00
Oefentherapie aan huis € 45,00
Screening intake en onderzoek € 50,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 47,00
Screening € 17,50
Telefonisch consult (+/- 10 min) € 11,75
Medical taping € 15,00

Bij een niet nagekomen afspraak brengen wij 75% van het behandeltarief in rekening.

Afspraak annuleren

Kunt u niet op de gemaakte afspraak komen? Laat het ons dan minstens 2 werkdagen voor de afspraakdatum weten! Als u niet verschijnt op het afgesproken moment en/of u hebt zich niet (tijdig) afgemeld, dan brengen wij wel kosten in rekening. U kunt dit voorkomen door u 2 werkdagen van tevoren of eerder telefonisch af te melden bij de therapeut waar u een afspraak hebt staan. Ook handig: als u belt om u af te melden, kunt u gelijk een nieuwe afspraak maken!