Op deze pagina leest u wat u kunt verwachten tijdens de behandeling, en wat wij van u verwachten. Als uw vraag hierdoor niet beantwoord wordt, bel of mail ons dan gerust!

Aanmelden of verwijzen

U kunt met een verwijzing van de huisarts of specialist bij Cesar Westland terecht. Maar ook als u geen verwijzing heeft, mag u zich bij ons aanmelden. In beide gevallen neemt u via de gegevens op de pagina Contact contact met ons op om een eerste afspraak te plannen.

Heeft u een specifieke klacht waar u hulp voor wilt krijgen? Kijk dan bij Onze behandelingen of bij Wie zijn wij om uit te zoeken bij welke therapeut u zich het beste kunt aanmelden voor een eerste afspraak. Als u een andere klacht heeft of niet kunt vinden bij welke therapeut u moet zijn, maak dan gebruik van ons algemene e-mailadres en telefoonnummer.

Uw huisarts en medisch specialist kunnen naar Cesar Westland verwijzen via Zorgdomein. Als u digitaal verwezen bent via Zorgdomein, hoeft u geen papieren verwijzing mee te nemen.

Cesar Westland steunt Team Westland in de strijd tegen kanker! Daarom doneren wij voor iedere aanmelding bij onze oefentherapiepraktijk €1 aan dit goede doel.

Uw eerste behandeling

Neem op de afgesproken datum en tijd plaats in de wachtruimte, de therapeut haalt u daar vanzelf op.

De eerste afspraak begint met een administratieve intake. De therapeut neemt samen met u uw algemene gegevens door. Daarna volgt een kennismaking waarin u uw klachten en uw beweeggewoontes toelicht.

Nadat u uw klachten heeft verteld, bekijkt de therapeut uw houding. Ook onderzoekt de therapeut uw klachten. De therapeut kan u vragen bepaalde bewegingen te maken of een bepaalde houding aan te nemen. Dit onderzoek vindt in principe plaats in ondergoed.

Op basis van alle informatie die de therapeut tijdens deze eerste behandeling heeft verzameld, wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken. Het vormt de basis van uw therapie.

Neem naar uw eerste behandeling altijd het volgende mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een verzekeringsbewijs, zoals een verzekeringspasje
  • Een verwijsbrief van de arts, wanneer u deze heeft
  • Een badlaken waar u op kunt liggen

Zorgverzekering

Oefentherapie wordt in bepaalde gevallen vergoed door uw zorgverzekering. De oefentherapeut kan uw verzekering niet bekijken. Daarom is het handig als u zelf van tevoren opzoekt in uw polisvoorwaarden of oefentherapie voor u wordt vergoed, en zo ja, voor hoeveel behandelingen. Worden uw behandelingen niet (meer) vergoedt, dan ontvangt u een factuur volgens onderstaande tarieven.

Wij hebben geen contract met ASR en Caresq, wat betekend dat u zelf een factuur ontvangt wanneer u verzekerd bent bij Aevitae, ASR, Ditzo en de Amersfoortse. U kunt de factuur wel indienen bij uw zorgverzekeraar, zij vergoeden dan (een deel van) de factuur aan u.

Tarieven 2024

1e afspraak:
Intake en onderzoek met verwijzing 30 min € 75,-
Screening, intake en onderzoek 30 min € 87,50
Intake en onderzoek met verwijzing* 60 min € 120,-
Screening, intake en onderzoek* 60 min € 132,50
Toeslag intake aan huis - € 12,50

* Bij een lange intake is er meer ruimte om uw klachten goed te onderzoeken, en kunnen we u ook al tips/oefeningen mee naar huis meegeven. Bij een korte intake kan het zijn dat u zonder tips/oefeningen naar huis gaat, die krijgt u dan in de eerstvolgende behandeling mee.

Vervolgafspraak
Oefentherapie in de praktijk 30 min € 45,-
Oefentherapie intensief in de praktijk 60 min € 90,-
Oefentherapie aan huis/op locatie 30 min € 57,50
Oefentherapie intensief aan huis/op locatie 60 min € 115,-
Kinderoefentherapie in de praktijk 30 min € 60,-
Kinderoefentherapie intensief in de praktijk 60 min € 120,-
Kinderoefentherapie aan huis/op locatie 30 min € 72,50
Kinderoefentherapie intensief aan huis/op locatie 60 min € 145,-
Bekkenoefentherapie in de praktijk 30 min € 57,-
Bekkenoefentherapie intensief in de praktijk 60 min € 114,-
Bekkenoefentherapie aan huis/op locatie 30 min € 69,50
Bekkenoefentherapie intensief aan huis/op locatie 60 min € 139,-
Bijzondere afspraken
Telefonisch consult 10 min € 17,50
Houdingscheck 10 min € 17,50
Medical taping (bijv hooikoortstape) 10 min € 17,50

Bij een niet nagekomen afspraak wordt 75% van de prijs in rekening gebracht. De afspraak kan niet bij de verzekering gedeclareerd worden dus dient u zelf te betalen.

Afspraak annuleren

Kunt u niet op de gemaakte afspraak komen? Laat het ons dan minstens 2 werkdagen voor de afspraakdatum weten! Als u niet verschijnt op het afgesproken moment en/of u hebt zich niet (tijdig) afgemeld, dan brengen wij wel kosten in rekening. U kunt dit voorkomen door u 2 werkdagen van tevoren of eerder telefonisch af te melden bij de therapeut waar u een afspraak hebt staan. Ook handig: als u belt om u af te melden, kunt u gelijk een nieuwe afspraak maken!