Pijn is een signaal van uw lichaam dat er iets mis is. Dit is vaak acute pijn: er is iets gebeurd, u krijgt direct daarna pijn, en kan dit dan oplossen omdat u de oorzaak weet. Dat is bijvoorbeeld zo bij pijn wanneer u uw teen stoot.

Pijn kan ook chronisch worden. Dat betekent dat u langer dan 3 maanden pijnklachten heeft, terwijl de oorzaak al verdwenen is. Dan doet uw teen zeer, terwijl u uw teen niet recent heeft gestoten en er geen andere aanwijsbare oorzaak voor die pijn is.

Deze chronische pijn heeft gevolgen voor uw dagelijkse leven. U kunt bijvoorbeeld bepaalde bewegingen gaan vermijden, omdat u weet dat die u pijn gaan bezorgen. Of u dwingt uzelf door te gaan, ook al doet het pijn, want u wilt er niet door belemmerd worden. Deze beide houdingen zijn op termijn slecht voor uw lichaam. Met een oefentherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van chronische pijn, leert u weer op een goede manier met uw lichaam en uw pijn om te gaan. De pijn kan door oefentherapie niet altijd worden opgelost, maar u kunt wel leren hoe u in uw dagelijkse leven hier minder door belemmerd wordt. Zo krijgt u een betere kwaliteit van leven.

Uw therapeut: Titia Zwarts is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn en is gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijnklachten, waaronder ook fibromyalgie. In onze folder kunt u meer informatie vinden over hoe Cesar Westland u kan helpen.

Meer weten? Of kunnen wij u helpen? Neem contact op!