Vrouwen én mannen kunnen problemen ervaren met hun bekken en/of bekkenbodem. Symptomen hiervan zijn urineverlies, plasproblemen, blaasontsteking of moeite met ontlasting. Maar ook pijn bij de bil of het stuitje, en soms ook de heup of rug. Bekkenklachten worden vaak geassocieerd met zwangerschap, maar er zijn ook andere oorzaken aan te wijzen.

Heeft u last van instabiliteit, plasproblemen, bekkenbodemklachten (bijvoorbeeld verzakkingen), erectieproblemen of SI-gewrichtsklachten? Neem dan contact met ons op! Een van onze therapeuten is gespecialiseerd in bekkenklachten en heeft de opleiding ‘bekkenoefentherapeut’ afgerond.

Lees verder in de onderstaande folders van de VvOCM:

Goed om te weten: Het onderzoek en de behandeling bij Cesar Westland vindt altijd plaats met het ondergoed aan. Wij doen geen inwendig onderzoek. Mocht ons onderzoek niet toereikend zijn en inwendig onderzoek nodig zijn dan sturen we u door.

Uw therapeut: Linda Heine is bekkenoefentherapeut en helpt u graag bij incontinentie en bekkenbodemklachten. Titia Zwarts volgt de opleiding voor bekkenoefentherapeut en kan u helpen bij zwangerschapsgerelateerde klachten, SI problemen, stuit klachten en algemene bekkenklachten.