Swingend je brein aanscherpen !

RGM (de Ronnie Gardiner Methode) is een unieke mentale training voor het brein. Eentje die nu eens NIET ontwikkeld is door een witte jas, maar door een succesvolle jazz drummer.
De RGM benadert hersenen vanuit een totaal onverwachte invalshoek. Hierbij worden op het ritme van muziek eenvoudige bewegingen gecombineerd met links/rechts coördinatie, spraak en het lezen van geprojecteerde symbolen. Verschillende zintuigen en hersengebieden worden tegelijk aan het werk gezet. Hierdoor vinden er in de hersenen veranderingen plaats die onder meer zorgen voor een verbetering van het geheugen, evenwicht, concentratie en algemeen welbevinden.

Buiten de vele voordelen die deze methode biedt, is RGM gewoon erg leuk om te doen! Voor diverse doelgroepen is de RGM een leuke en waardevolle activiteit. Zowel voor gezonde mensen als voor mensen met (neurologische) problemen zoals burn-out, hersenletsel, Parkinson, MS, CVA/NAH is de RGM een efficiënte manier om het brein in goede conditie te brengen of te houden.
Voorafgaand aan nieuwe beginnerscursussen is het mogelijk om een gratis les te volgen op onze locatie in Naaldwijk.
Tijdens de interactieve bijeenkomst maakt u kennis met de RGM. Naast theoretische uitleg wordt er ook geoefend, zodat u de RGM zelf kan ervaren. RGM kan zowel zittend als staand worden gedaan.

Iedereen is welkom!

Marjan de Kleijn, die werkzaam is als oefentherapeut Cesar bij Cesar Westland, is in 2014 als RGM-pionier begonnen in de regio Delft. Nu kan zij ook in het Westland voorzien in de grote behoefte aan conditieverbetering van het brein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.